Home   Oferta educationala   Training pentru Profesori

Training pentru Profesori

In calitate de formator recunoscut de forul de specialitate britanic, Silvana ii ghideaza pe micuti intr-o experienta noua, care le stimuleaza capacitatea si placerea de a citi si scrie in limba engleza. Mai multe despre beneficiile metodei si activitatea ei in acest sens, gasiti http://jollystar.ro/ sau http://jollylearning.co.uk/regions/romania/jolly-training

Silvana Serbanescu – Professional Trainer Jolly Phonics pentru Romania.

Dintre toate etapele intelectuale ale copiilor nostrii, deprinderea cititului este cea care ii ingrijoreaza cel mai mult pe parinti. Stim ca cei mici vor deprinde culorile prin simpla interactiune cu mediul inconjurator si ca vor ajunge intr-un final sa vorbeasca daca avem rabdarea sa asteptam pana cand ei vor fi pregatiti.

Cum ramane cu cititul? In manualele noastre, scris-cititul in limba engleza reprezinta doar vehicule ce deservesc functia comunicativa sau structuri gramaticale, nu le acordam importanta unor abilitati-cheie in educatia copiilor. In realitate, cei mici ar trebui sa beneficieze de nenumarate experiente cu textele scrise, chiar si numai prin prisma faptului ca ar trebui sa li se citeasca constant de la o varsta frageda. In trecut (si intr-o mare masura si astazi), limba engleza este predata copiilor ca pe un puzzle: speram ca prin minune piesele sa se imbina si sa faca sens la un moment dat. Cu aceasta abordare fracturata, am invatat multi copii sa citeasca, dar sa nu-si doreasca la modul real sa o faca.

Cel mai important castig pe care programul Jolly Phonics il aduce este atitudinea pozitiva a copiilor vis-à-vis de actul invatarii. Programul stimuleaza curiozitatea, spiritul explorator si investigator al celor mici, le permite sa se implice activ si sa faca alegeri valide. Prin urmare, metodica din spatele programului este conforma cu nevoile copiilor din generatia de azi.

In ceea ce priveste predarea programului catre copii din tari in care engleza nu este limba nativa, nici macar a doua limba vorbita, personal consider povestile si cantecele din program extrem de valoroase. Nu sunt doar cuvinte/vocabular insular, ci si structuri de comunicare (puff out the candles/I like to hop etc.). Cu alte cuvinte, copiii au sansa sa invete engleza in mod natural, logic, ca si cum ar fi limba lor materna. In Romania, suntem in continuare in mare masura orientati spre predarea ce solicita memorie (auditiva, vizuala) din partea copiilor; cu Jolly Phonics, dezvoltam in fapt abilitati, cele de scris-citit, intr-o maniera atractiva, iar aceste abilitati vor ramane pentru tot restul vietii si le vor acorda copiilor sansa la o educatie mai inalta sau un job mai bun.

Info Training

Agenda Cursuri Formare

Jolly Star Learning Centre are placerea de a va invita la un nou eveniment educational Jolly Phonics Seminar (The Funny Way to Teach Reading & Writing in English), adresat deopotriva profesorilor de limba engleza din ciclul primar, dar si coordonatorilor educationali dispusi sa-si inoveze programa didactica.

Evenimentul va fi sustinut pe 29 august 2017, intre orele 10-17. Evenimentul este dedicat introducerii si elaborarii conceptului de “synthetic phonics”, cu focus pe metoda multi-senzoriala Jolly Phonics si numeroase exemplificari ale aplicabilitatii zilnice la nivelul clasei. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati la www.jollystar.ro sau jollystareducational@yahoo.com.