Home   Oferta educationala   Jolly Phonics

Jolly Phonics

Logo Jolly Phonics

The Story Begins ……

Pentru cei mici povestea incepe in ziua in care Inky the Mouse, cu aparatul de fotografiat la gat, isi intalneste prietena Bee in Padurea Vocalelor plangand. Bee este trista fiindca s-a indepartat de stup si s-a ratacit. Nu stie sa citeasca si prin urmare nu poate decoda mesajul de pe copacul din apropiere: SPRE STUP.

Inky se ofera s-o invete sa citeasca. Lucrul asta o face tare fericita pe Bee si-o pornesc impreuna sa fotografieze ceva ce incepe cu sunetul /s/. resurse_JPBee stie totul….Ce credeti ca fotografiaza Inky? Va puteti gandi la un cuvant care sa inceapa cu sunetul/s/?

s_spread_800x6001

Descarca Catalog 2013 (PDF) Descarca Prezentarea Jolly Phonics (PPS)

Ce este Jolly Phonics?

Jolly Phonics este o succinta reprezentare fonetica, în cadrul careia copiii sunt învatati codul alfabetic al limbii engleze. Copiilor le sunt predate cele 42 de sunete reprezentand litere sau grupuri de litere, sunt învatati cum sa le îmbine pentru a citi cuvinte si cum sa reuseasca sa citeasca primele cuvinte-capcana pentru care nu exista o regula anume.Din acel moment, copiii pot încerca sa citeasca de unii singuri carti.

Citeste mai mult despre ce este Jolly Phonics

Jolly Phonics in cercetari stiintifice

Aceste documente rezuma constatarile studiilor de cercetare si ajuta la  întelegerea diferentei pe care Jolly Phonics o poate face.

Doua dintre aceste studii, realizate în Clackmannanshire (în clasa ilustrata mai sus) si în London’s Docklands, au fost deosebit de influente în ceea ce priveste decizia guvernului din Regatul Unit de a adopta cursul de fonetica sintetica.

Citeste mai mult despre Jolly Phonics in cercetari stiintifice

Echipa Jolly Phonics

SilvanaRomania Professional Trainer: Silvana SERBANESCU
Dupa mai bine de 12 ani de predat limba engleza in diverse medii educationale, Silvana Serbanescu crede ca dascalii ar trebui sa faciliteze cunoasterea lumii dintr-o perspectiva generalista, intrucat cei mici sunt in mod natural cooperanti si curiosi cu privire la tot ce se petrece in jurul lor. Din acest punct de vedere, Jolly Phonics reprezinta o buna ocazie de a-i ghida pe micuti intr-o experienta noua, care le stimuleaza capacitatea si placerea de a citi intr-un comportament dezirabil, insa o rara avis pe o scara din ce in ce mai mare, datorita prezentei coplesitoare a mijloacelor tehnologice noi. Fonetica de sinteza a aparut in Marea Britanie acummai bine de 20 de ani dintr-o ingrijorare cu privire la nivelul crescut de analfabetism in mediile deficitare din punct de vedere economic, acolo unde copiii nu aveau acces la cartisi la citit. In ziua de azi, ingrijorarea ar trebui sa se indrepte in egala masura catre mediile instarite, acolo unde copiii prefera sa urmareasca povesti pe DVD-uri dublate. Asadar, pericolul proastei performari in ceea ce priveste abilitatile de scris-citit este inca real si mult mai raspandit.

In calitate de Jolly Phonics Professional Trainer, Silvana vorbeste cu entuziasm despre cum ego-ul pedagogic este satisfacut gratie metodiei Jolly Phonics: rezultatele notabile se vad la cei mici foarte rapid, invata ce ii sunt dedicati actului invatarii, intr-un mod amuzant, mereu nou.

Fondator:

Autori: